Inloggen Account aanvragen
Hier bent u:  Gemeente zijn > Zending en evangelisatie > Zending

Zending

 

 Inleiding

Zending is de uitvoering van de grote opdracht, die de Heer Jezus gaf, voordat Hij naar de Hemel ging.        De Vrije evangelische gemeente is altijd een zendingsgemeente geweest, die haar leden, jong en ouder, stimuleerde het evangelie bekend te maken.

Enkele leiders van de zelfstandige stichting Children Asking, zijn leden van de Vrije evangelische gemeente. Dit zijn Eric en Dominique Visser en zij krijgen maandelijks financiële steun. Verder zijn er twee echtparen van buiten de gemeente, zendelingen in verschillende landen die ook een vaste financiële bijdrage ontvangen. Dit zijn Heleen en Daniel Peiffer en Teo en Elly Kamp. Voor Oscar en Melina van Eijk houden we elke jaar een spaaractie voor materialen voor de kinderinternaten.

 

Children Asking
Children Asking is een interkerkelijke zendingsorganisatie met wortels in diverse Braziliaanse kerken, 
EC Europoort - Rotterdam en de Maranathakerk. Door een team van vrijwilligers, waarvan velen uit onze gemeente, wordt onder leiding van Eric Visser, een professioneel netwerk van lokale krachten aangestuurd dat door toerusting van kerk en gezin zo’n duizend kinderen in Braziliaanse sloppenwijken op eigen benen zet. 

www.childrenasking.org

 

 

 

Oscar en Melina van Eijk
Oscar en Melina geven leiding aan de kindercentra in Brazilië. Hier worden kansarme kinderen, die zonder deze opvang bedelend langs de deuren zouden moeten gaan of straatkinderen zouden worden, 5 dagen per week opgevangen. Ze krijgen dagelijks gezonde voeding, een heerlijk bad, er wordt gelet op hun gezondheid en hygiëne, ze mogen naar een goede school, krijgen huiswerkhulp en sport en spel. De kinderen krijgen zodoende volop de gelegenheid om zich te ontwikkelen en op deze manier kan (ook) de moeder uit werken gaan en inkomsten verwerven. Naast het werk in deze centra zijn er ook diverse sociale projecten voor o.a. weduwen, tieners en drugsverslaafden.

Het zendingswerk in Brazilië is begonnen door Nico en Trijnie van Eijk. Zij zijn begonnen met het stichten van gemeenten, maar door de sociale nood in het land hebben zij deze kindercentra opgezet. Het werk is nu overgenomen door Oscar en Melina, hun zoon en schoondochter.

De vrije evangelische gemeente is al heel lang betrokken bij dit werk in Brazilië. We ondersteunen ze met een jaarlijkse spaaractie voor een concreet doel. Afgelopen jaar hebben we gespaard voor matrasjes voor de kindercentra.

Meer informatie is te vinden op www.bem.nl

 

 

 

Daniel en Heleen Peiffer

Daniel en Heleen Peiffer werkten tot 2014 in Flagstaff, Arizona onder de indianen in de reservaten. Dat hebben ze 15 jaar lang gedaan. Daarvoor hebben ze ook gewerkt onder de Maori's in Nieuw Zeeland.In juli 2014 zijn ze verhuisd naar Green Valley, aan de grens met Mexico, van waaruit ze gaan meewerken in de organisatie van ''Scripture in Use'. Die stichting organiseert ultra-korte zendingsreizen naar gesloten en vooral ongeletterde landen en gebieden, waar d.m.v. gelijkenissen, zang en drama het evangelie verspreid wordt. Daniel en Heleen hebben 3 kinderen: Judith, getrouwd met Greg, die samen 3 dochtertjes hebben; Evan, die trouwplannen heeft met Amy; Nycolyn (op de foto tussen Daniel en Heleen in).

 

 

 

Teo en Elly Kamp

Teo en Elly Kamp werken al 34 jaar voor de Belgische Evangelische Zending in Vlaanderen. Teo is oudste/voorganger in de Evangelische Kerk in Brasschaat (bij Antwerpen). Teo is lid van het bestuur van de BEZ en van de uitvoerende Raad van de Federale Synode van alle Evangelische kerken in België. Elly is voorzitster van het Vlaams Vrouwencomité.  Teo en Elly hebben 5 kinderen en 11 kleinkinderen.

 

 
hits counter

 Maranathakerk, P.C. Hooftsingel 73, 3341 TC Hendrik Ido Ambacht