Lid worden

Je kunt lid worden van onze gemeente wanneer je gelooft dat je een kind van God bent, je wilt meeleven met de gemeente en je akkoord gaat met onze uitgangspunten. Als lid krijg je stemrecht en draag je dus mede verantwoordelijkheid voor de Vrije Evangelische Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

 Er zijn verschillende manieren om lid te worden:

  • Je bent geen lid van een ander kerkgenootschap

Als je geen lid bent van een ander kerkgenootschap, kun je lid worden door belijdenis van je geloof af te leggen en/of je te laten dopen. We willen je graag motiveren om te groeien in je geloof door het volgen van bijbelonderwijs. Hiervoor bieden we onder meer de Alpha-cursus en de cursus 'Wat is Vrij Evangelisch’ aan. Daarnaast is er ook een cursus die je voorbereidt op belijdenis en/of doop.

  • Je bent wel lid van een ander kerkgenootschap

Als je lid wilt worden van onze gemeente, en je bent ook lid van een ander kerkgenootschap, willen we graag met je in gesprek. Dit gesprek kan aangevraagd worden bij een van de kerkenraadsleden (info@veghiambacht.nl). Belangrijk is dat je actief wilt deelnemen aan het gemeenteleven. 

Communicatie

Wekelijks (op vrijdag) ontvang je de gemeentemail. Hierin staat informatie over de komende 2 zondagen (spreker, collectes, enzovoort). Daarnaast actuele informatie over het gemeenteleven. 

Zo'n vier keer per jaar verschijnt het digitale magazine Maranatha. Je vindt hierin overdenkingen, columns, boekentips en verhalen over leden van de gemeente.

Voor roosters van bijvoorbeeld schoonmaak en muziekgroepen, jaarverslagen, podcast bijbelstudies, enzovoort vind je op Churchbook. Hiervoor moet je je aanmelden via info@veghiambacht.nl. Je hebt hiervoor een inlogcode nodig.

 

Samenkomst op zondagmorgen

Kerkgebouw

Kerkgebouw P.C. Hooftsingel 73